Zweetvoeten

Zweetvoeten: het is zomer en daardoor zul je ongetwijfeld vaak op blote voeten lopen. Veel mensen weten het wellicht niet, maar dit is een goede bestrijding tegen zweetvoeten. Droge voeten die zich in de open lucht bevinden hebben nauwelijks tot geen last van vocht en een vieze geur.  Het hebben van plakkerige en stinkende voeten is een probleem waar vele mensen mee kampen. In meerdere gevallen is het zelfs zo ernstig dat het kan leiden tot sociale problemen. Men schaamt zich dan zo erg, dat ze niet graag buiten de deur komen.

Het heeft allemaal te maken met kleine beestjes, genaamd bacteriën, die leven van de huidschilfers van een mens. Bacteriën leven graag op warme en vochtige plekken, enkele ideale plekken zijn uw sokken en schoenen. Gedurende een dag loopt de temperatuur in uw schoenen op, waardoor u daar ook gaat zweten. Doe daar wat huidschilfers bij en u hebt het probleem van zweetvoeten te pakken.

Er zijn gelukkig verschillende manieren om zweetvoeten te behandelen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan het kopen van producten. Verschillende zalven, poeders en inlegzooltjes zijn vaak gekochte artikelen. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de sokken en schoenen. Het beste kun je kiezen voor katoenen sokken en schoenen van leer. Probeer wanneer je thuis bent zoveel mogelijk zonder schoenen rond te lopen. Zo zorg je ervoor dat de voeten droog worden en blijven, waardoor je het de bacteriën zeer moeilijk maakt. Er zijn mensen die door de zweetvoeten ook last kunnen krijgen van koude voeten. Ook komen kalknagels en voetschimmels vaak voor bij mensen die natte en zweterige voeten hebben.

This entry was posted in Blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *