Zweetvoeten behandelen

Zweetvoeten behandelen, kun je dit zelf doen? Het is mogelijk om van je zweetvoeten af te komen! Er zijn namelijk producten verkrijgbaar die een oplossing kunnen zijn voor jouw zweetvoeten. Daarnaast kun je ook bepaalde handelingen uitvoeren om de zweetvoeten aan te pakken. Je hoeft er dus niet mee rond te blijven lopen!  Let bijvoorbeeld extra op de hygiëne, het droogmaken van je voeten of wissel wellicht van schoeisel. In ieder geval kun je de behandeling van zweetvoeten zelf uitvoeren.

Schone sokken en schoenen tegen zweetvoeten

Wanneer je je voeten hebt gewassen, betekent dit niet dat je geen last kunt krijgen van zweetvoeten. De schoenen waar je voeten ingaan, zitten namelijk vol met bacteriën, hetzelfde geldt voor gebruikte sokken. Blijft hierin een zweetgeur hangen, denk er dan over na om nieuwe aan te schaffen. Het materiaal heeft grote invloed, dus houdt hier rekening mee, leren schoenen en katoenen sokken worden aangeraden.

Bestellenzweetvoeten behandelen

Wil je producten bestellen in de strijd tegen zweetvoeten, ga dan naar de bestelpagina.

Droge voeten

Probeer je voeten zoveel mogelijk droog te houden, zodat de bacteriën zich minder snel kunnen vermenigvuldigen. Droog je voeten goed af, ook tussen de tenen. Laat ze eventueel drogen aan de lucht. Er is een middel dat je kunt kopen: talkpoeder. Er bestaan talkpoeders waar middelen inzitten tegen voetschimmel en bacteriën. Een goed middel tegen zweetvoeten dus!

Draag sokken

In dichte schoenen wordt het warm en zullen je voeten gaan zweten. Dit zweet wordt opgenomen door je sokken, waardoor bacteriën ook in je sokken terechtkomen. Trek je geen sokken aan dan trekt het zweet in je schoenen, waardoor ze sneller en sterker zullen ruiken dan voorheen.

Zooltjes om zweetvoeten te behandelen

Er bestaan inlegzooltjes die je kunnen helpen bij het voorkomen/behandeling van zweetvoeten. Ze absorberen de vieze geur en de bacteriën waardoor deze niet in je schoenen terecht komen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld cederhouten inlegzolen gebruiken.

Voetendeodorant om zweetvoeten te “verfrissen”

Er zijn verschillende producten ontwikkeld tegen zweetvoeten. Waar je voor je oksels een deodorant gebruikt, kun je ook een deodorant voor je voeten kopen. Deze desinfecteert en beschermt je voeten tegen schimmels.

Je sokken heet wassen

Bacteriën vermenigvuldigen zich snel in een warme en vochtige omgeving. Ze houden niet van kou of hoge temperaturen. Je kunt schoenen of sokken in een diepvriezer leggen, maar dit doodt de bacteriën niet. Hoge temperaturen doden bacteriën wel! Daarom kun je de sokken en/of schoenen best een keer wassen op een temperatuur die hoger is dan 75 graden Celsius. Dit is namelijk de temperatuur waarbij bacteriën dood zullen gaan.

Anti-zweet producten

Er zijn producten te verkrijgen die het produceren van zweet tegengaan. Wanneer je ernstig last hebt van zweetvoeten, is dit misschien aan te raden.

Verwijder overtollig eelt

Naast het feit dat eelt op je voeten pijnlijk kan zijn, draagt het ook bij aan zweetvoeten. Dit komt doordat eelt bij zweterige voeten veel vocht opneemt, hetgeen de groei van bacteriën stimuleert. Eelt verwijderen om de kans op natte, pijnlijke en geurende voeten te bestrijden is belangrijk.

Pedicure/huisarts/specialist --> zweetvoeten behandelen

Er zijn verschillende dingen die je kunt proberen om van je zweetvoeten af te komen. Wanneer je deze hebt gedaan zonder het gewenste resultaat, kun je het proberen bij een pedicure, huisarts of een specialist. Deze kan je wellicht behandelen en persoonlijk advies geven, zodat je van je zweetvoeten af kunt komen. Misschien is er sprake van hyperhidrosis en dan zijn andere maatregelen van toepassing.

Lees meer over:

One thought on “Zweetvoeten behandelen

  1. Pingback:

Comments are closed.