Tips om eelt te verwijderen

Met deze handige tips verwijder je eelt van je voeten

Eelt is niet meer dan een verdikking van het bovenste deel van je huid. In principe zorgt eelt voor de bescherming van je huid. Als er extreme wrijving of druk op je huid ontstaat, vooral op je handen en je voeten, vormt zich daar eelt, zodat je huid beschermd wordt. En ook al is eelt op zich goed, teveel ervan is erg lastig. Als je veel eelt op je voeten hebt zitten dan kun je hier zweetvoeten door krijgen. Gelukkig hoef je daar niet voor altijd mee rond te lopen, want eelt is eigenlijk best eenvoudig weg te halen. Je zou naar een pedicure kunnen gaan om het eelt te laten verwijderen, maar zelf doen is misschien wel net zo gemakkelijk en daarbij is het nog goedkoper ook. Bestel uw producten.

Zo verwijder je overtollig eelt van je voeten:

- Doe je voeten een aantal keren per week in een lekker voetbadje. Hierdoor wordt de huid onder je voeten zachter en hierdoor gaan je poriën ook open staan. Het eelt wordt natuurlijk ook zachter en weker, waardoor het makkelijker weg te halen is. Als je een voetenbad neemt, zorg er dan voor datje deze minimaal 10 minuten laat duren. Verwen je voeten door er badzout of schuim of olie in te doen.

- Als je dit lekkere voetbadje hebt gehad wordt het tijd om het eelt weg te halen. Als het eelt goed week geworden is kun je de voeten gaan scrubben, waarmee je de dode huidcellen aan het verwijderen bent. Door goed te scrubben haal je deze cellen dus weg en krijg je op de plekken waar je dit doet een hele zachte huid.

- Nu kun je het eelt verwijderen. Dit kan op meerdere manieren. Er zijn mensen die mesjes gebruiken om het eelt als het ware van de huid te snijden, andere mensen nemen een schuurband om het eelt weg te schuren. Toch ligt de voorkeur over het algemeen bij het gebruiken van een puimsteentje, of anders en eeltrasp of eeltvijl. Begin rustig, ga niet als een bezetene tekeer. Haal het eelt laagje voor laagje van je voeten zodat er nog een klein beetje eelt blijft zitten om je huid te kunnen blijven beschermen.

- Het overtollige eelt is inmiddels weg. Ga je voeten goed wassen en zorg ervoor dat je ze ook goed af hebt gedroogd, dus ook tussen de tenen. Hierna is het verstandig om je voeten met een zalfje in te smeren, zodat je de huid goed zacht weet te houden. Hier zijn speciale voetencrèmes voor te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *